Gratis verzending Snelle levering Uniek assortiment Veilig online betalen

Inge blogt: Waarom I Love Dresses?

Twee jonge vrouwen met een drukke baan en een vaak volgepland sociaal leven beginnen samen een webshop in jurkjes. Waarom? Tja, waarom niet? Ik ben echt helemaal weg van jurkjes en vaak vind ik het lastig om leuke jurkjes te vinden. Als je gaat winkelen dan moet je vaak van winkel naar winkel om uiteindelijk met een aantal jurkjes thuis te komen. Dat moest toch anders kunnen? Ik was vast niet de enige die fan was van "de jurk" en er moesten toch meerdere vrouwen zijn met hetzelfde probleem?

Dat bleek inderdaad al gauw toen ik het een keertje voor de grap met Iris besprak. Zij begreep mijn probleem en deelde zelfs mijn frustratie. Als je te gast bent op een bruiloft, dan zijn er maar weinig winkels waar je kunt slagen voor een mooi en feestelijk jurkje. En dan is de kans nog groot dat je op die bruiloft iemand tegenkomt in exact hetzelfde jurkje als jij. Dat is wel het laatste wat je wilt.

Ja natuurlijk, het draait om de bruid en haar jurk op die dag, maar de bruid hoeft niet bang te zijn dat iemand hetzelfde aan heeft als zij! Geen enkele vrouw zou een andere vrouw in haar jurkje moeten zien op hetzelfde feestje. Je kunt dan niet anders meer dan vergelijken. "Schat, zeg eens eerlijk, dit jurkje staat mij veel beter dan haar, ja toch?" En oh wee als je man dan niet bevestigend genoeg klinkt! Hij vindt het haar zeker beter staan? Meteen ruzie natuurlijk.

Nee, dan kun je beter zeker weten dat niemand in dezelfde outfit als jij aan komt op het feest. Dat wil toch iedere vrouw?

De leukste jurkjes online

Hoe meer we ons idee deelden met andere vrouwen, hoe meer het zich in ons ging vastbijten. Er waren echt veel vrouwen die positief waren over het idee van 1 plek waar je altijd terecht zou kunnen voor een leuke jurk. Of het nu een zomerjurk of een feestjurk voor een bruiloft moest zijn.

En met dit idee en onze passie voor het meest vrouwelijke kledingstuk dat er bestaat, de jurk, gingen Iris en ik verder. Uren hebben we gefantaseerd over een winkel met alleen maar jurkjes. De winkel was eigenlijk al helemaal ingericht in ons hoofd en we werden steeds enthousiaster.

Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en besloten het gewoon te doen. Waarom niet? Wat hield ons tegen? We zouden beginnen met een mooie, toegankelijke webshop waarop we ons assortiment konden uitbreiden en waar we onze klant zouden leren kennen. Ontzettend spannend natuurlijk om de bal nu aan het rollen te brengen. We regelden een KvK inschrijving en een prachtige webshop. Samen shoppen om de collectie samen te stellen. Leuk om te zien dat we allebei een eigen smaak hebben en toch ook in veel gevallen een mooie overlap in smaak.

Het resultaat van ons enthousiasme is nu te zien op www.ilovedresses.nl en we zijn nog altijd vol passie bezig met deze webshop. De collectie breidt langzaam steeds verder uit, zowel in aantal jurkjes als in categorieën. We hebben nu zelfs al zwangerschapsjurken en babyjurkjes toegevoegd en we hebben nog veel meer wensen. Zo willen we ook kinderjurkjes voor wat oudere meiden gaan toevoegen en misschien ook nog wel wat damesjurken in een hogere prijsklasse. Wel willen we per jurkje slechts een beperkt aantal op voorraad nemen, zodat de kans inderdaad zo klein mogelijk is dat je hetzelfde jurkje aan hebt als een andere gast op dat ene feestje!

Ook proberen we bij onze klanten na te gaan welke jurken zij nog graag op de website zouden zien. We merken dat hier steeds meer reacties op komen en dat is zo ongelooflijk leuk.

We krijgen ook erg leuke reacties van onze klanten n.a.v. bestellingen en het contact hier omheen. Service en een persoonlijke benadering vinden we erg belangrijk en deze positieve feedback motiveert enorm om op deze manier verder te gaan.

We zijn erg benieuwd hoe de toekomst er voor I Love Dresses uit ziet. Wie weet zie je over een jaar of 10 wel een I Love Dresses winkel in elke grote stad in Nederland. Wie zal het zeggen? Aan ons zal het in ieder geval niet liggen!

Reageren op blog

Velden met een * zijn verplicht!